Baldersnäs Herrgård i White Guide

White Guide recenserar Baldersnäs Herrgård på följande sätt:

Herrgård med klass

Med hög svansföring tar en nygammal aktör plats på den dalsländska gourmetscenen. Vid vägens slut ute på en halvö ligger den storslagna herrgården av häpnadsväckande hög klass. Knastrande grusgång välkomnar gästerna och den pampiga entrén sätter standarden. Olika rum ger olika karaktär på matupplevelsen. I biblioteket lite tyngre vintrig stämning, på verandan somrigt vitt och däremellan salongskänsla. Maten speglar läget. En nässelsoppa med gröna olivoljeöar speglar ängarna, laxtartaren den intilliggande Laxsjön, ryggbiffen minner om hagarnas kreatur och dess gruyèrestuvade svamp om storskogen intill. En citronbakad regnbåge vilar på skön gräddstuvad grönkål, men göms lite olyckligt av ett berg örter. På det är det knappt en chokladfondant med gräddkola och vaniljglass får plats. Men vi gläds åt en seriös dryckeslista och pigga servitriser som pilar genom salongerna.

Mer om White Guide & Baldersnäs Herrgård här

Certifierade enligt Smaka på Västsverige

Vi är stolta över att vi den 7 maj 2013 blev certifierade som en "Smaka på Västsverige" krog.

Västsvenska Turistrådet valde att satsa på en kvalitetsutveckling av Västsveriges krogar redan år 2000, där målsättningen var –och fortfarande är- att det skulle bli så bra att maten som serverades där i sig var en reseanledning. Utvecklingen har varit framgångsrik för alla parter och den 7 maj blev Baldersnäs Herrgård certifierad och är nu en Smaka på Västsverige krog.

Certifieringen som innebär att vi är kvalitetsmärkta av Smaka på Västsverige handlar om:

  • God service, verksamhets styrning och kockar med stort kunnande & passion för sitt yrke. Allt för att skapa en helhetsupplevelse för gästen.
  • Baldersnäs Herrgård hämtar sin inspiration från omgivningarna bestående av sjöar, ängar & skog.
  • I så stor utsträckning som möjligt använder Herrgården sig utav närproducerade & lokala produkter.

Besök hemsida: Smaka på Västsverige

Fotnot:
Smaka på Västsverige hette tidigare Västsvensk Mersmak, men har numera bytt namn.

Baldersnäs Herrgårds ägare Anders Kihlberg utnämnd till Matlandetambassadör

2014

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson har utsett entreprenören Anders Kihlberg till ny Matlandetambassadör för Dalsland.

- Våra lokala matlandetambassadörer är viktiga för visionen om Matlandet. Ambassadörerna hjälper till att inspirera på hemmaplan och deras idéer är viktiga för mig i arbetat med att vidareutveckla visionen för att ta den vidare mot nya mål, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson.

Anders Kihlberg är geologen som sadlade om till entreprenör och flyttade hem till Dalsland. I dag driver Anders Kihlberg och hans fru Carina Kihlberg Baldersnäs Herrgård och Håveruds Hotel och Spa där maten och upplevelsen står i centrum. Maten som serveras är också certifierad som Västsvensk Mersmak.

- Matlandet Sverige är en viktig vision, och jag ser fram emot att vara med och påverka satsningen. Dalsland har så otroligt mycket att erbjuda när det gäller både mat och andra upplevelser, säger Anders Kihlberg.

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson har utsett Anders Kihlberg till ny ambassadör för Matlandet i Dalsland. Anders Kihlberg utses till Matlandetambassadör tack vare sitt engagemang för de lokala råvarorna och maten. Anders Kihlberg är också engagerad i den ekonomiska föreningen Dalslands mat som arbetar för att lyfta den lokala maten i kombination med upplevelser.

Pressmeddelandet från Landsbygdsdepartementet

En ära som är betydelsefull för vårt arbete på Baldersnäs Herrgård. Vi arbetar mycket med vårt kök och lokal/ närproducerat i stor utsträckning och sedan förra året är vi även en  Västsvensk Mersmaks krog. Det vi serverar på våra tallrikar skall ha en koppling från våra omgivningar: skog, äng och sjö.


Anders Kihlberg

Anders Kihlberg

Annika Fogelström-Helmer Vice VD

Annika Fogelström-Helmer
Vice VD

Emil Öjentorp Köksmästare

Emil Öjentorp
Köksmästare