Baldersnäs Herrgårds ägare Anders Kihlberg utnämnd till Matlandetambassadör

2014

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson har utsett entreprenören Anders Kihlberg till ny Matlandetambassadör för Dalsland.

- Våra lokala matlandetambassadörer är viktiga för visionen om Matlandet. Ambassadörerna hjälper till att inspirera på hemmaplan och deras idéer är viktiga för mig i arbetat med att vidareutveckla visionen för att ta den vidare mot nya mål, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson.

Anders Kihlberg är geologen som sadlade om till entreprenör och flyttade hem till Dalsland. I dag driver Anders Kihlberg och hans fru Carina Kihlberg Baldersnäs Herrgård och Håveruds Hotel och Spa där maten och upplevelsen står i centrum. Maten som serveras är också certifierad som Västsvensk Mersmak.

- Matlandet Sverige är en viktig vision, och jag ser fram emot att vara med och påverka satsningen. Dalsland har så otroligt mycket att erbjuda när det gäller både mat och andra upplevelser, säger Anders Kihlberg.

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson har utsett Anders Kihlberg till ny ambassadör för Matlandet i Dalsland. Anders Kihlberg utses till Matlandetambassadör tack vare sitt engagemang för de lokala råvarorna och maten. Anders Kihlberg är också engagerad i den ekonomiska föreningen Dalslands mat som arbetar för att lyfta den lokala maten i kombination med upplevelser.

Pressmeddelandet från Landsbygdsdepartementet

En ära som är betydelsefull för vårt arbete på Baldersnäs Herrgård. Vi arbetar mycket med vårt kök och lokal/ närproducerat i stor utsträckning och sedan förra året är vi även en  Västsvensk Mersmaks krog. Det vi serverar på våra tallrikar skall ha en koppling från våra omgivningar: skog, äng och sjö.


Anders Kihlberg

Anders Kihlberg

Annika Fogelström-Helmer Vice VD

Annika Fogelström-Helmer
Vice VD

Emil Öjentorp Köksmästare

Emil Öjentorp
Köksmästare