Baldersnäs Herrgård i White Guide

White Guide recenserar Baldersnäs Herrgård på följande sätt:

Herrgård med klass

Med hög svansföring tar en nygammal aktör plats på den dalsländska gourmetscenen. Vid vägens slut ute på en halvö ligger den storslagna herrgården av häpnadsväckande hög klass. Knastrande grusgång välkomnar gästerna och den pampiga entrén sätter standarden. Olika rum ger olika karaktär på matupplevelsen. I biblioteket lite tyngre vintrig stämning, på verandan somrigt vitt och däremellan salongskänsla. Maten speglar läget. En nässelsoppa med gröna olivoljeöar speglar ängarna, laxtartaren den intilliggande Laxsjön, ryggbiffen minner om hagarnas kreatur och dess gruyèrestuvade svamp om storskogen intill. En citronbakad regnbåge vilar på skön gräddstuvad grönkål, men göms lite olyckligt av ett berg örter. På det är det knappt en chokladfondant med gräddkola och vaniljglass får plats. Men vi gläds åt en seriös dryckeslista och pigga servitriser som pilar genom salongerna.

Mer om White Guide & Baldersnäs Herrgård här